Home * Nieuws * Historie * Agenda * Competitie intern * Competitie extern * Wedstrijd verslagen * Contact * Facebook * Gastenboek
Wedstrijd verslagen

15-01-2018: Verrassende zege van damclub K&G

De beer is los verzuchtte de teamleider van het 1e team van damclub Kunst en Genoegen. Dat deed hij maandagavond in Haarlem na de beslissende remise van Wim Konst. Wim stelde daarmee een 3-5 zege veilig voor zijn team, hard nodig na de eerste twee wedstrijden dik verloren te hebben. De laatste plaats in de hoofdklasse is nog niet verlaten, maar de moed zit er weer in.

HDC was nog ongeslagen, de club had al haar drie wedstrijden gelijkgespeeld en ging zonder vrees de strijd aan tegen de Kwakelaars. Op het kopbord waren er snel verwikkelingen, Wim Keessen ging het gevecht niet uit de weg. Op bord twee koos Adrie Voorn voor wat behoudender spel, wat al redelijk snel tot een puntendeling resulteerde. Vervolgens wist Wim Keessen beslissend voordeel te halen, een overmacht eindspel liet zijn tegenstander zich niet bewijzen, hij gaf snel op, 1-3 tussenstand. Rene de Jong had al een gelijkwaardige stand maar leek voordeel te halen uit een ‘Bertus Zethof-zet’. Bij deze zet geef je je tegenstander eerst een dam om deze vervolgens weer af te pakken voor een eigen dam. De dam van Rene kon niet voorkomen dat zijn opponent naar de damlijn glipte, resultaat remise, 2-4 tussenstand. Al de ogen werden toen gericht op de partij van Wim Konst die goed op moest letten. Iedereen achter het bord dacht dat Wim met een plakker remise kon maken, behalve Wim En hij had het bij het goede eind, de plakker was verloren geweest! Ten koste van een schijf kon Wim naar  dam en moest zijn tegenstander nog opletten om niet te verliezen. Het werd uiteindelijk remise en een 3-5 zege een feit. Een goed gevoel overheerste deze avond.  Over drie weken hopen de K&G-ers hun opmars voort te zetten, dan thuis tegen koploper Purmerend dat tegen de beer moet vechten.

17-02-2017: Dammers K&G houden stand.

Hoe klein het koppeltje ook geworden is, de leden van Kunst en Genoegen blijven zich goed weren op het dambord. Vrijdagavond togen de dammers van het 2e team naar Andijk voor een belangrijk treffen met de mede koploper. In de sfeervolle bibliotheek van het plaatselijke dorpshuis ontspon zich al snel een spannende strijd. Het was Leo Hoogervorst, de nestor van K&G, die de stand openbrak. Zijn spinnen rag-systeem bleek weer voldoende om zijn tegenstander volledig in te pakken en zijn team daarmee op voorsprong te zetten, 0-2. Vervolgens wist Jos Harte deze voorsprong te consolideren door remise met zijn opponent overeen te komen, 1-3. Kopman Wim Konst had het inmiddels al zwaar gekregen tegen de sterke kopman van Andijk. In de thuiswedstrijd wist Wim  nog verrassend te winnen maar nu moest hij het onderspit delven, 3-3. De ogen werden vervolgens op invaller René de Jong gericht, hij speelde zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. René bleek het spelletje nog niet verleerd,  maar schoot net tekort voor de winst, eindstand 4-4. Hierdoor bleven beide teams aan de leiding in de 1e klasse van de Noord-Hollandse dambond, met enig voordeel voor de Kwakelaars die een bordpunt meer hebben. Maar er wachten nog twee zware wedstrijden, onder meer een tegen Zaanstreek, de nummer 3 op slechts een wedstrijdpunt.

In de onderlinge competitie lijkt het kampioenschap te gaan tussen Wim Keessen en Adrie Voorn, zij wisten ieder de aanval in de laatste twee weken van Wim Konst af te slaan. Wim voelt inmiddels de hete adem van Jos Harte en Piet Terlouw in zijn nek in de strijd om het brons. Damliefhebbers kunnen elke maandagavond in ’t Fort De Kwakel aanschuiven, inlichtingen Adrie Voorn 0297 568472

17-1-2016: Listige Leo schrijft damgeschiedenis.

De teamgenoten van Leo Hoogervorst waren amper aan hun partij begonnen of Leo kon de punten al  bijschrijven bij zijn team. Leo hanteerde de van der Poelopening, daarin zit een listige combinatie verborgen, zijn tegenstander tuinde erin en gaf binnen vijf zetten op. Hierdoor kwam K&G op een 0-2 voorsprong tegen de dammers van Purmerend die op de tweede plaats stonden. Een goede opsteker voor de koplopers uit De Kwakel, of beter gezegd Nieuwveen. Invaller Henk Springintveld ondervond de sterke van deze eerste klasse, in de hoofdklasse kon Henk zijn invalbeurt nog met een overwinning bekronen maar nu moest hij in het stof bijten,2-2. Vervolgens deed de in topvorm verkerende Jos Harte een belangrijke duit in de zak, met een combinatie brak hij door naar een beslissende dam, 2-4. De overwinning hing in de lucht, maar daar moest kopman Wim Konst nog flink voor zweten. Dat was het waard, remise werd het resultaat en daarmee de 3-5 zege een feit. Een concurrent voor de titel is daarmee uitgeschakeld, het lijkt erop dat de laatste wedstrijd tegen Andijk de beslissing om het kampioenschap gaat brengen. Eerst moeten de listige dammers uit Nieuwveen nog afrekenen met Zaandam, deze wedstrijd is pas in februari.

In de onderlinge competitie nam Wim Keessen de leiding over middels een zege op de gebruinde Jan Bartels. De concurrentie van Wim lieten punten liggen. Wim Konst zelfs twee tegen de herstelde Piet van der Poel en Adrie Voorn kwam niet verder dan een zwaar bevochten remise tegen Kees Harte. Nog groter was de verrassing van Bert van Wermeskerken, Bert snoepte Piet Terlouw een verdiend punt af. Damliefhebbers kunnen elke maandagavond vanaf 19.30 uur terecht in ’t Fort De Kwakel.